11. 1. 2017 – Udělení certifikátu

                 

BRNO – Ve čtvrtek 8. 12. 2016 byl sociálnímu podniku HLÍVENKA  s.r.o. udělen Certifikát o zdravotní  bezpečnosti na výrobek hlíva ústřičná sušená v kapslích. Certifikát podává informace o tom, že tento výrobek není škodlivý pro naše zdraví. 

Sociální podnik HLÍVENKA s.r.o. získal 8. prosince 2016 od Státního zdravotního ústavu Certifikát o zdravotní bezpečnosti svého produktu – hlívy ústřičné – sušené v kapslích. Výrobek byl kladně posouzen a vyšetřen akreditovanými laboratořemi výše zmíněného ústavu. Výrobek je v souladu se závaznými předpisy, především se zákonem č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích ve znění pozdějších předpisů, a také s vyhláškou ministerstva zdravotnictví č. 225/2008 Sb., která stanovuje požadavky na doplňky stravy a na obohacování potravin. Dále výrobek splňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady Evropského společenství č. 11/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům i nařízení Evropského parlamentu a Rady Evropského společenství 1925/2006 o přidávání vitamínů a minerálních látek a některých dalších látek do potravin. Hlíva v kapslích odpovídá také požadavkům nařízení komise Evropského společenství č. 1170/2009, které uvádí seznam vitamínů a minerálních látek a jejich forem, které lze přidávat do potravin a rovněž splňuje nařízení komise Evropského společenství č. 1881/2006 stanovující maximální hodnoty určitých kontaminantů.

Splnění těchto norem nám dokazuje, že si hlívu ústřičnou v této formě můžeme bez obav dát a posílit si tak imunitu.

Kontaktní osoba: Mgr. Pavel Pešta, redaktor MPVP

Záložka pro permanentní odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny.